Adres
Sint Antonieweg 9 8161 CG Epe
Openingstijden
Ma - vrij: 09:00 - 18:00 uur

Psychomotorische Therapie is een ervaringsgerichte vorm van hulpverlening voor mensen met psychosociale of psychische problemen die zich richt op beïnvloeding van het handelen, voelen en denken. Het ervaren van je eigen lichaam en bewegen zijn hierbij de aangrijpingspunten om te komen tot een vermindering, opheffing of leren omgaan met klachten. Deze klachten worden waarneembaar in het bewegen en gevoeld/beleefd in het lichaam.

In de Psychomotorische Therapie wordt gebruik gemaakt van bewegings- en lichaamsgerichte methoden en technieken met de bedoeling dat de cliënt specifieke (leer)ervaringen en correctieve emotionele belevingen kan opdoen .

Afhankelijk van de problemen worden keuzes gemaakt en accenten gelegd:

  1. Leren en oefenen van vaardigheden.
  2. Experimenteren met nieuw gedrag en ervaren wat de effecten daarvan zijn in het contact met anderen. Door de ervaringen kan men zich beter, sterker en vrijer gaan voelen.
  3. Inzicht krijgen in het ontstaan van klachten en vroegere belastende ervaringen een plek geven. Binnen PMT als ervaringstherapie is het van belang met gevoelens die uit het verleden stammen en het hier en nu beïnvloeden te leren omgaan.

Kosten
Een kennismakingscontact is kosteloos. Het tarief voor psychomotorische therapie is € 85,-  voor een behandeling van 50 minuten. De kosten van de behandeling worden soms door de ziektekostenverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed. Dit gebeurt vaak onder de noemer van: vaktherapie. Er zijn ook andere mogelijkheden te onderzoeken voor een (gedeeltelijke) vergoeding.