Adres
Sint Antonieweg 9 8161 CG Epe
Openingstijden
Ma - vrij: 09:00 - 18:00 uur

Is een vorm van lichaamsgerichte groepstherapie, waarbij lichamelijk beleven, woorden en interactie samengaan.

In een veilig therapeutisch klimaat wordt de cliënt de gelegenheid geboden op een ervaringsgerichte en inzichtgevende manier klachten en problemen te uiten, te onderzoeken en de wens tot verandering vorm te geven. De cliënt werkt op een individuele persoonsgerichte manier binnen een groep of binnen een individueel traject en doet correctieve ervaringen op die klachten of problemen doen verminderen. Een specifiek gebruikte methodiek hierbij is: de Structure.

In de Pesso-therapie wordt aandacht besteed aan wat je onder woorden brengt en aan je “lichaamstaal” zoals je lijfelijke gewaarwordingen en impulsen.

De Pesso-therapie vindt vooral plaats in een groep, omdat conflicten en trauma’s ontstaan in wisselwerking met anderen. Ze zijn daarom het beste op te lossen in contact met andere mensen. In de therapie richt de cliënt in een rollenspel – lijfelijk – zijn emoties op anderen en kan de cliënt zijn acties beproeven in wisselwerking met iemand anders.

De therapie vorm is geschikt voor mensen die psychosociale klachten of -problemen hebben en nieuwsgierig zijn om deze diepgaand te onderzoeken en bereid zijn zelfconfrontaties aan te gaan.

Meer specifiek is Pesso-therapie voor wie zich herkent in de volgende punten:

  • Ik voel me belemmerd door onverwerkte gebeurtenissen van vroeger.
  • Ik wil proberen of een lichaamsgerichte benadering bij mij past, omdat ik merk dat alleen praten over mijn problemen mij onvoldoende helpt.
  • Ik heb niet al te veel moeite met het gegeven dat Pessotherapie in een groep plaatsvindt.

Wil de cliënt deelnemen aan de structuregroep dan is de oefeningen groep een noodzakelijke voorbereiding daarop. Het is mogelijk om alleen aan de oefeningen deel te nemen.

De uitgangspunten en methoden worden ook gebruikt in individuele therapie- en begeleidingsvormen.

De Structure groep wordt aangeboden door Christine Sarembe en Eric van der Meijden. De oefeningengroep en individuele Pessotherapie worden gegeven door Eric van der Meijden.

Aanbevolen literatuur:  Aan den Lijve. (Lichaamsgericht psychotherapie volgens Pesso),  Attekum . M. van (1997), Lisse: Swets&Zeitlinger

Verdere informatie: www.pessotherapie.nl