Adres
Sint Antonieweg 9 8161 CG Epe
Openingstijden
Ma - vrij: 09:00 - 18:00 uur

De cursus is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT) van dr. Sue Johnson.

Voor wie

Heb je onvrede in je relatie, onbegrip, problemen, ruzie, spanningen, gedoe over taakverdeling of vrijheid? Wil je de relatie opschudden, verfrissen en opbouwen? Wanneer je zelf aan je relatie wilt werken en wilt voorkomen dat jullie gaan stranden dan is dit iets voor jullie!

Doel

Met het volgen van de “Houd me vast” cursus werk je samen met jouw partner aan verbetering van de relatie. Deelnemers ervaren daarna een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in jouw relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde en begrip in jouw relatie, een cadeau voor elkaar.

Werkwijze

Voorafgaand aan de cursus krijgt ieder paar apart een intake, zodat er door de therapeuten begeleiding op maat kan worden geboden. Van jullie wordt een actieve deelname verwacht.

Het ‘Houd me vast’-programma vindt plaats in een groep en kent een vaste structuur voor elke bijeenkomst. Thuis lezen jullie het boek:”Houd mij vast” van dr. Sue Johnson. Op de cursusavond staat één hoofdstuk van het boek centraal en wordt de inhoud verder toegelicht met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Een korte uitwisseling met andere paren staat in het teken van herkenning en aanmoediging. Het is de bedoeling dat je met jouw partner aan de slag gaat! Je deelt alleen dat, wat jij kwijt wilt in de groep. Daartoe wordt voor een ‘veilige’ context gezorgd.

Inhoud o.a.

  • emoties in liefde en verbinding / hechting
  • (destructieve) patronen binnen relaties
  • opzoeken en vinden van de pijnplekken van vroeger
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.
Informatie
Website: https://www.houdmevast.nl